SIFIR ATIK EĞİTİM PROTOKOLÜ

SIFIR ATIK EĞİTİM PROTOKOLÜ

08.11.2019 120

Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TEMA Vakfı arasında 25.12.2018 tarihinde imzalanan ''Sıfır Atık Eğitim Projesi İşbirliği Protokolü'' kapsamında yer alan faaliyetlerin 81 ilde yaygınlaştırma çalışmaları başlatılmıştır. 

Bu itibarla, proje kapsamında geliştirilen "Sıfır Atık Eğitim Portalı" içerikleri ile 5D modeliyle çocuklara sıfır atık kavramının tanıtılması, çocukların gündelik yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları, nasıl daha az tüketecekleri ve farklı şekillerde nasıl değerlendirebilecekleri konularında farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. Doğal varlıkların korunması ve israfın önlenmesi konularını da kapsayan 5D modeli; "Düşün ve Gerekli Değilse Tüketme", "Daha Az Tüket", "Değerlendir ve Yeniden Kullan", "Değiştir ve Farklı Amaçla Kullan", "Dönüştür Doğa Kazansın" prensiplerinden oluşmaktadır. 

Sıfır atık eğitim portalına www.sifiratiktema.org adresinden erişilmektedir.  Öğretmenlerimiz bu portal üzerinden sıfır atık eğitimi ile ilgili tüm kademeler için etkinlik önerileri, sunumlar, posterler, çalışma kâğıtları, proje önerileri ve oyun tabanlı dijital etkinliklerin de aralarında bulunduğu zengin eğitim içeriklerine ve materyallere ulaşabilmektedirler. 

Ayrıca, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içerisinde "Sıfır Atık Eğitim Portalı"nda bulunan eğitim içerik ve materyallerini kullanarak etkinlik gerçekleştiren öğretmenlerimize bir değerlendirme anketi uygulanacaktır. Etkinlikleri uygulayan ve anketi dolduran öğretmenlerimize TEMA Vakfı tarafından e-posta ile katılım sertifikası iletilmektedir. 

Bizlerde bu amaçla "Kasım Ayı Sıfır Atık Eğitimleri" kapsamında sınıflarımızda portalın tanıtımı yapılmakta öğrecilerle bilgi alışverişleri ve planlamalar gerçekleştirilmektedir.

 

08-11-201908-11-201908-11-2019